RAW/JPEG – Nagyon kezdőknek

Eddig, ha megkérdeztek (vagy előjött egy-egy tanfolyamon) mindig hosszan kellett értekeztem a két formátum előnyeiről és hátrányairól, de ma eszembe jutott egy jó hasonlat.

Olyan ez mint a tatár bifsztek, kérheted bekeverve a szakács ízlése szerint, ami a legtöbb esetben jó, de ha mégsem nehéz javítani rajta (JPEG) vagy bekeverheted magadnak a saját ízlésed szerint, de akkor mielőtt enni kezdenél még egy csomót kell dolgoznod (RAW). Most már érted? :-)

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1392

2 hozzászólás

Comments are closed.